Ubistvo u Prijedoru: Žarko s dva noža izbo Nedu, pa onda zapalio stan, prijeti mu doživotna robija

Navedeno je ovo u optužnicu protiv Zorića, a koju je podiglo Okružno javno tužilaštvo u Prijedoru.

U optužnici se navodi da je 20. januara oko devet sati prvo došlo do verbalnog sukoba između Zorića i Nede Milojević sa kojom je živio u stanu u Prijedoru.

On je fizički napao oštećenu u kuhinji, a u namjeri da je ubije, uzeo je kuhinjski nož, te više puta je ubo oštećenu, koja se pokušala zaštititi rukama, u predjelu glave, vrata i ruku, nanoseći joj na ovaj način ubodne i ubodno rezne rane u predjelu potiljka, desnog obraza, donjeg dijela vrata, kažiprsta i srednjeg prsta desne šake, koja je uslijed navedenih povreda pala na ležaj koji se nalazio u kuhinji.

Zorić je zatim prešao u dnevni boravak i zapalio papir, u namjeri da na taj način izazove požar i prikrije izvršenje krivičnog djela, svjestan činjenice da se radi o stambenoj zgradi sa više stanara gdje će požarom izazvati opasnost za njihove živote i imovinu većeg obima, na šta je i pristao.

– Nakon toga je napustio stan i otišao u Komunalno preduzeće u kojem je bio zaposlen, a zatim u UO Bolero gdje je konzumirao alkohol i igrao igre na sreću, dok se nakon njegovog izlaska iz stana požar proširio na inventar u dnevnom boravku i zahvatio međuspratnu konstrukciju, uslijed čijeg sagorjevanja je došlo do urušavanja dijela međuspratne konstrukcije – piše u optužnici.